Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Соціальний захист

Усиновлення під час війни

Війна навчила кожного з нас не ставити життя на паузу, а навпаки, швидше ухвалювати омріяні рішення. Тому все більше сімей саме зараз, в умовах воєнного часу, цікавляться можливостями усиновлення.

08:57:33 28.09.2023

ЩО ТАКЕ РАННЄ ВТРУЧАННЯ І НАВІЩО ВОНО ПОТРІБНЕ

Раннє втручання — це комплексна послуга для родин, які виховують дитину до трьох повних років із порушеннями розвитку або ризиком їх виникнення, яка поєднує медичну, психологічну, соціальну та освітню складові. Мета послуги — раннє виявлення та профілактика порушень у дітей, покращення їх розумового розвитку, підвищення якості їх життя.

14:19:56 12.09.2023

ПСИХОЛОГІЧНЕ НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї, ЯК ОДИН ІЗ ВИДІВ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» психологічне насильство - форма домашнього насильства, що включає словесні образи, погрози, у тому числі щодо третіх осіб, приниження, переслідування, залякування, інші діяння, спрямовані на обмеження волевиявлення особи, контроль у репродуктивній сфері, якщо такі дії або бездіяльність викликали у постраждалої особи побоювання за свою безпеку чи безпеку третіх осіб, спричинили емоційну невпевненість, нездатність захистити себе або завдали шкоди психічному здоров’ю особи.

14:15:26 12.09.2023

ЕКОНОМІЧНЕ НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї, ЯК ОДИН ІЗ ВИДІВ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» економічне насильство - форма домашнього насильства, що включає умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів або можливості користуватися ними, залишення без догляду чи піклування, перешкоджання в отриманні необхідних послуг з лікування чи реабілітації, заборону працювати, примушування до праці, заборону навчатися та інші правопорушення економічного характеру.

14:05:34 12.09.2023

Допомога від держави для сімей з дітьми. Подавайте заяву онлайн - на порталі Дія

Цифровізуємо соціальну сферу. Від сьогодні на порталі доступні 4 нові послуги для окремих категорій українців з дітьми. Тепер, щоб отримати фінансову допомогу від держави, не потрібно збирати документи, робити ксерокопії та їздити до держорганів.

13:49:19 12.09.2023

Про допомогу ООН

Управління соціального захисту населення Сумської районної державної адміністрації звертає увагу, що Благодійний фонд «Право на захист», має змогу здійснити свою діяльність у Сумській області. БФ «Право на захист», окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні. Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

11:22:19 05.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора