A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Новина

Дата: від до Скинути

Як виглядав минулорічний ринок праці Сумщини

Як виглядав минулорічний ринок праці Сумщини

2022 рік ознаменований невимовно тяжкими випробуваннями для України. Військова агресія поділила наше життя на «до» і «після», де «після», здавалось, перекреслило всі плани на майбуття й ввело в суцільну темряву. Але ми – українці - горді й незламні. Служба зайнятості Сумщини у цей складний рік намагалася пом’якшити ситуацію на ринку праці, пропонуючи усталені послуги й впроваджуючи нові, викликані вимогами часу.

15:36 11.01.2023

Правила безпеки під час перебування поблизу водних обʼєктів та під час занурення на Водохреща

Правила безпеки під час перебування поблизу водних обʼєктів та під час занурення на Водохреща

не треба виходити на лід без потреби; при виході на кригу необхідно переконатися, що вона достатньо міцна. Безпечним для однієї людини вважається лід товщиною більшою за 7 см, а для групи людей товщина льоду має сягати 15 см; слід обережно спускатися з берега: лід може нещільно зʼєднуватися з сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря. Не можна перевіряти товщину льоду ударом ноги, краще-палицею. Якщо після першого удару лід пробивається, треба негайно повертатися на те місце, звідки прийшли; купання в ополонці протипоказане людям з гострими та хронічними захворюваннями; не можна занурюватися у воду в необладнаних для цього місцях, без присутності рятувальників і медиків; забороняється заходити у воду у нетверезому стані; не можна пірнати у воду безпосередньо з льоду; купання треба проводити швидко. Новачкам медики рекомендують бути у воді не більше 10 секунд; купання дітей та перебування їх поблизу водойми повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи інших дорослих; перед купанням обовʼязково треба розігріти тіло, зробивши розминку; після занурення потрібно розтертися махровим рушником і одягти сухий одяг; для запобігання переохолодження необхідно випити гарячий чай; щоб уникнути загального переохолодження організму, не треба перебувати в ополонці більше однієї хвилини; бажано мати попередній досвід занурень в холодну воду.

11:16 11.01.2023

Новий порядок військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Новий порядок військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Кабінет міністрів України опублікував постанову № 1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», в якій перелічені нововведення в процесі військового обліку українців.

11:56 10.01.2023

Вимоги до роздрібної торгівлі пестицидами та агрохімікатами

Вимоги до роздрібної торгівлі пестицидами та агрохімікатами

Пестициди - токсичні речовини, їх сполуки або суміш речовин хімічного чи біологічного походження, призначені для знищення, регуляції та припинення розвитку шкідливих організмів, внаслідок діяльності яких вражаються рослини, тварини, люди і завдається шкоди матеріальним цінностям.

14:44 09.01.2023

Протруювання насіння-перший етап захисту рослин

Протруювання насіння-перший етап захисту рослин

Сьогодні вже про доцільність чи недоцільність протруювання насіння перед сівбою ніхто не сперечається. Фахівці запевняють, що протруювання – це перший і дуже важливий етап захисту сільськогосподарських культур від шкідників та хвороб, який дає змогу зберегти від третини до половини усього врожаю. Чи захочуть аграрії ризикувати третиною свого врожаю через сумнівну економію на протруйнику? Навряд чи. Але щоб ефективність протруювання була максимальною, а насіння при цьому не отримувало зайвий стрес через фітотоксичний вплив самого протруйника, варто прискіпливо обирати препарати.                                                              

14:40 09.01.2023

Пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення»

Пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення»

Більше трьох років діє пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». За цей час досвід її реалізації різниться по областях нашої країни, але більше ніж 180 неповнолітніх отримали шанс на нове майбутнє, суд звільнив їх від кримінальної відповідальності, а потерпілі отримали відшкодування збитків.

09:00 02.12.2022

Щиро вітаємо всіх з Днем Гідності та Свободи!

Щиро вітаємо всіх з Днем Гідності та Свободи!

21 листопада, ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських захисників, які беруть участь у війні, обороняючи Україну, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Всі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. Їх подвиг – неоціненний.

08:00 21.11.2022

Україна – НАТО

Україна – НАТО

Започаткування відносин з Альянсом відбулося відразу після здобуття Україною незалежності у 1991 р. шляхом приєднання до Ради північноатлантичного співробітництва (у 1997 р. перетворена на Раду євроатлантичного партнерства), а у 1994 р. – до Програми НАТО «Партнерство заради миру».

13:50 11.11.2022

Європейська та євроатлантична інтеграція

Європейська та євроатлантична інтеграція

З травня 2018 року запрацював Євроінтеграційний портал  https://eu-ua.org Веб-сайт  розроблений коштом ЄС в межах Проекту ЄС Association4U («Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС») за підтримки Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України та Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – у рамках реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки та відповідного Плану заходів на виконання Стратегії.Україна та Європейський Союз.

15:45 09.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора