A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Українці за кордоном можуть проконсультуватися з юристом щодо українського законодавства в Telegram

Дата: 25.06.2023 11:56
Кількість переглядів: 59

Фото без описуМільйони наших співгромадян зараз за кордоном. Розв’язати правові проблеми у межах українського законодавства можуть допомогти  юристи системи безоплатної правової допомоги. Отримати консультацію юриста можна безоплатно через Telegram.

«Ми робимо все можливе, щоб сервіси системи БПД були зручні й доступні кожному. Для українців за кордоном є можливість поспілкуватися з юристами усно у контактному центрі системи БПД або письмово Telegram-чаті», — зазначає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

З початку року юридичні консультації в Telegram-чаті системи безоплатної правової допомоги отримали більш ніж 10 тисяч українців. 80% з них оцінили роботу юристів на відмінно.

Питання, що надходять від українців за кордоном, дуже різні.

Так, пані Світлана шукала допомоги у вирішенні трудового спору. Жінка працювала у дитячому садку, але з дитиною евакуювалася до Польщі. Через місяць Світлані повідомили про розірвання трудового договору, але жодних документів вона не отримала. А зараз завідувачка садочка вимагає від Світлани написати заяву про звільнення.

Олена — дружина військовослужбовця, який зник безвісти під час виконання бойових дій. Зараз вона з дітьми в Польщі. Її цікавило питання оформлення довіреності. Щоб питаннями, пов’язаними з розшуком чоловіка займалась її свекруха, адже сама вона приїхати в Україну не може через небезпеку для дітей.

Дарина потребувала допомоги в отриманні аліментів від чоловіка в Україні. Вона запитувала чи може вона з-за кордону подати до суду, адже добровільно чоловік відмовляється від обов’язку утримувати власну дитину.

«Це лише декілька прикладів звернень в Telegram-чаті в системі БПД. У кожному з них юристи надали покроковий алгоритм дій, що робити в таких ситуаціях», — відзначає Олександр Баранов.

Щодо звернень з України, то найпопулярнішими питаннями в Telegram-чаті системи БПД зараз є ті, що пов’язані із бойовими діями та введенням воєнного стану: військового обліку, виїзду за кордон, відшкодування збитків, завданих збройною агресією рф тощо.

Як отримати безоплатну правову допомогу у Telegram

Напишіть у Telegram-чат https://t.me/LegalAidUkraineBot  (кнопка «Написати юристу»)

Чи телефонуйте до контактного центру системи БПД з Telegram: https://t.me/+380677213103

Графік роботи контактного центру:  пн-пт з 8:00 до 18:00 за київським часом.

Консультанти контактного центру – це юристи, які щодня надають правову допомогу не лише телефоном, але і представляють інтереси клієнтів у судах. Практичний досвід цих юристів дозволяє надавати практичні, дієві правові поради для вирішення питань додзвонювачів.

Якщо ви знаходитеся в Україні, телефонуйте за номером: 0 800 213 103.  Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Або звертайтеся до найближчого бюро правової допомоги, яких в Україні, понад 500  https://bit.ly/bpd_buro


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора