A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Роботодавцю - компенсація ЄСВ, безробітному – гарантоване робоче місце

Дата: 11.01.2023 15:38
Кількість переглядів: 92

Фото без описуВоєнний стан в нашій державі не скасовує соціального захисту своїх громадян. Зокрема, підтримуючи роботодавців, щоби вони максимально зберігали робочі місця та не скорочували виробництво, уряд надає можливість нашим співвітчизникам не втратити надій на завтрашній день та фінансово утримувати свої сім’ї.

Одним із вагомих механізмів стимулювання роботодавців щодо легального працевлаштування безробітних на нові робочі місця є компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) — обов’язковий платіж роботодавця за найманого працівника до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування. Компенсація – відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого ЄСВ, сплаченого за працевлаштовану за направленням служби зайнятості особу на нове робоче місце.

Сумською обласною службою зайнятості протягом минулого року працевлаштовано 65 шукачів роботи на нові робочі місця, з них 13 осіб - з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці. За працевлаштування цих людей 43 працедавцям Сумщини виплачено понад  1,5  млн грн  на компенсацію фактичних витрат нарахованого єдиного внеску.

У такий спосіб вчорашні безробітні найбільше задіяні на підприємствах  оптової та роздрібної торгівлі (24 особи), переробної промисловості (10), сільського та лісового господарств (8),  комплексного обслуговування об’єктів (8 осіб).

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Уразі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10, а також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора