A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Нові зміни, що вносяться до Правил перетинання державного кордону громадянами України"

Дата: 07.10.2022 11:57
Кількість переглядів: 174

Постановою Кабінету міністрів України від 10.09.2022 р. № 1044 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України», яка діє із 27.09.2022 року внесено зміни в правила перетину кордону, котрі в основному стосуються порядку пропуску через кордон осіб, які мають проблеми зі здоров'ям та тих, хто їх супроводжує.

Відтепер  супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років вже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України, адже раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

Водночас громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, які супроводжували осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 22 цих Правил, для виїзду за межі України, зобов’язані повернутися в Україну не пізніше повернення на територію України осіб, яких вони супроводжували.

Прийнята постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, які необхідні для перетину кордону. Наразі для різних категорій осіб визначені різні документи, які підтверджують ступені спорідненості чи факти здійснення догляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора