A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

УСИНОВЛЕННЯ. І саме про усиновлення, а не інші форми влаштування.

Дата: 12.03.2022 15:21
Кількість переглядів: 160

Фото без описуУ мережі активно поширюється інформація про те, що багато дітей втратили батьків і начебто кожен бажаючий може дітей усиновити.

У тотальній більшості це ФЕЙКИ, неправдива інформація.

УСИНОВЛЕННЯ В УКРАІНІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ЗА НОРМАМИ ЗАКОНУ.

ПРО ДІТЕЙ.

Для того, щоб дитину можна було усиновити, у неі має бути пакет документів про те, що в неі немає батьків. Не чутка про те, що батьків немає, а документи про такі обставини. Крім того, дитина протягом двох місяців після народження не може бути усиновленою. Тому заклики до усиновлення таких дітей, у більшості випадків, не відповідають дійсності.

Нагадаю ще, що у тих дітей, у яких дійсно загинули батьки і цей факт підтверджено документально, є родичі, які опікуються цими дітьми, бо так прийнято в украінській традиціі, так робить тотальна більшість сімей.

ПРО ДОРОСЛИХ.

Шановні дорослі, висловлюючи вам щиру подяку за готовність усиновити, зазначу, що говорити про готовність усиновити дитину ви можете лише за умови, якщо ви вже зібрали пакет обов'язкових документів і визнані державними органами кандидатом в усиновителі. У іншому випадку ваше ' я усиновлю' є неправовим. Для підготовки пакету документів для усиновлення вам знадобиться, за нинішніх складних умов, місяця три часу.

Іноземці, які заявляють про готовність вже сьогодні-завтра усиновити, мають підготувати по законам своєї країни пакет документів, який свідчить про іх спроможність виховувати і утримувати дитину. За інших умов, ВАША держава не дозволить вам усиновити дитину з Украіни. А ще нагадаю, що іноземці мають здійснювати усиновлення украінських дітей лише за законами Украіни. І ще одне, іноземці не можуть усиновити дитину, яка менше року очікує на усиновлення і дитину віком молодше п 'яти років.

Ще раз дякую всім за велику готовність усиновити дитину, але здійснювати цю надзвичайної важливості дію щодо дитини необхідно з чітким дотриманням закону! Ми маємо уникнути того, що діти потраплять у небезпеку. Не може батько або мати, що воюють сьогодні, повернувшись з фронту, шукати свою дитину, яку хай і найкращим людям захотілося усиновити з порушенням закону.

У наступному пості надам ще аргументи про те, що сьогоднішні заклики " усиновити всіх дітей, і кожен має право усиновити" часто є закликами, які до захисту дітей не мають жодного стосунку. А активність у поширенні таких фейкових повідомлень скоріше нагадує прояви гібрідноі війни і створення підстав, щоб завтра нашу державу вороги звинуватили у всіх гріхах щодо дітей.

Думаємо панове і дотримуємося законів Украіни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора