A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ворожбянська міська громада
Сумська область, Сумський район

Запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії

Дата: 08.06.2022 10:42
Кількість переглядів: 114

Фото без описуЖінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення призведуть до подібних зростання ризиків.

Торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Пріоритетом у сфері соціального захисту  щодо запобігання торгівлі людьми є підвищення загального рівня правової свідомості чоловіків, жінок, дітей та молоді, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми.

З метою інформування населення, як не потрапити у трудове або сексуальне рабство, проектом «Українцям про Європейський союз», який фінансується Європейським  Союзом, спільно з Міжнародною організацією з міграції розроблено ряд інформаційних матеріалів, направлених на попередження та уникнення потрапляння у злочини пов’язані з торгівлею людьми.

Інформаційні матеріали можна знайти за посиланням: https://bit.ly/eu_iom_anti_trafficking.

Звернутися за практичними порадами можна до Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 з 8:00 до 20:00 за номером 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою: 527.hotline@gmail.com.

Консультації Національної дитячої «гарячої лінії» можна отримати за телефоном 0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного) та Національної «гарячої» лінії з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0 800 500 335або 116 123 (для дзвінків з мобільного) ГО «Ла Страда-Україна».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора